gunning johan frisosluis stavoren

In 2008 vroeg Ballast Nedam Infra Noord aan interra om als visie- en planvormende partij te participeren in de prijsvraag gebiedsvisie Nijefurd waarop de combinatie dit vraagstuk, onder het motto ‘Natuurlijk Gastvrij’ met verve won.
Zie hiervoor ook: >>vakgebieden>gebiedsvisie>

 

Toen Ballast Nedam mocht deelnemen aan de innovatieve aanbesteding voor de Johan Frisosluis te Stavoren vonden partijen elkaar dan ook al weer.
En terecht blijkt achteraf. De synergie tussen de praktische kennis van Ballast Nedam in combinatie met de nautische kennis en brede, op People-Planet-Profit gestoelde, ontwerpervaring van interra  bleek ook nu weer de sleutel tot succes. Zie hiervoor ook: >>vakgebieden>ontwerp>


Door te kiezen voor een tweede kolk die oogt als een binnenhaventje met glooiende, zachte oevers en drijvende aanlegvoorzieningen wordt de vaartoerist uitermate  gastvrij en zonder stress ontvangen.
Door veel aandacht te besteden aan de vormgeving van de openbare ruimte en de inbedding van een informatiecentrum in de sluiskom wordt ook  voor de landtoerist veel kwaliteit en beleving geboden.

download nieuwsbrief Johan Frisosluis