Buurtcoöperatie Nobelhorst Almere

Mét en vóór grotere en kleinere initiatiefnemers ontwikkelen de gemeente Almere en woningcorporatie Ymere de "wijk voor initiatieven" Nobelhorst (4300 woningen met bedrijven en voorzieningen) in Almere Hout. Ontwikkelen, bouwen, inrichten, beheren en exploiteren gaan daarbij vanaf de eerste plan- en ontwikkelstadia hand in hand.

 

interra werkte mee aan de oprichting en ondersteuning van de eerste buurtcoöperatie van Nobelhorst. Van conceptontwikkeling en businesscase tot inspiratiebijeenkomsten en werkateliers voor het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van de buurt.In de buurtcoöperatie werken gevestigde en aspirant bewoners en ondernemers enthousiast samen aan het creëren en behouden van een inspirerende en leef- en werkomgeving.

 

De eerste resultaten van de buurtcoöperatie mogen er zijn! Met trots vertellen de eerste bewoners van Nobelhorst over de ingebruikname van de eigen “buurtschuur”, de bouw van het pannenkoekhuis en inrichting van de archeologische vindplaats, de realisatie van een speciale busverbinding inclusief halteplaats, de aanplant van de eerste bomen op de Brink en het inzaaien van bloemakkers in de buurt.