light for the children, gobabis

In oktober 2007 breidde interra een préschool in Namibië uit en realiseerde zij daarbij een tweetal schaduwhallen met moestuinen inclusief een uitgebreid ondergronds waterreservoir.

Daarnaast verving ze alle ruiten door plexiglas en schilder de zowel de binnen- als de buitenkant.

Onderstaand berichtje van onze contactpersoon en hoeder van het project Henk Olwage getuigt ervan dat ons bijzondere initiatief navolging vindt:

‘’‘n Stukkie interessante nuus: Epako Junior Sekondere skool het die planne van die tuin soos ons dit uitgegrawe, met plastiek uitgelê het, ens., by ons kom kyk en bou nou iets soortgelyk, hoewel ietwat eenvoudiger.’’

Ook het telen in de volle grond wordt weer opgepakt en de wanden van de door ons gebouwde multifunctionele ruimte zijn gereed en eveneens gesaust. De raampjes worden voorzien van plexiglas.